לא פעם אנחנו נחשפים לסיפורים על נשים שהצליחו לשבור את תקרת הזכוכית. פוליטיקאית מאפריקה שהצליחה לגרום לנשים להתאגד כנגד המשטר האלים של השלטון ולהחליפו, תסריטאית שמביאה שיח חדש של נשיות אל מסך הטלוויזיה וספורטאית שעושה חיל למרות מחלת גוף לא פשוטה.
מעבר להצלחה האישית של אותן נשים, הצלחתן חשובה לנו כנשים בכלל. הן מעלות את הרף עבורנו, מהוות דוגמא והשראה, ופורצות מחסומים של דעות קדומות במקומות בהם נראו עד היום רק גברים.
עצם היותן השראה, באה לידי ביטוי בכל אלה, אך גם במקרים בפרטיים. לבנת פורן, הבעלים ויו"ר של חברת "לבנת פורן – זכויות רפואיות", מספרת על האישה ממנה היא שואבת השראה אישית, מנכ"לית אינטל לשעבר, מקסין פסברג. "היא משמשת עבורי כהשראה, כיוון שהיא מזכירה לי תמיד שכל מה שנראה כבלתי אפשרי – אפשרי" אומרת פורן. "פסברג הגיעה לארץ בשנות ה-20 לחייה. תחילה עבדה בהוראה, וכשהרגישה שהיא לא מתקדמת לשום מקום החלה לעבוד במפעל של אינטל והתמודדה על תפקידים כאישה יחידה בעולם גברי".
גם פורן החלה את דרכה מלמטה. אחרי שני תארים במנהל עסקים ושלושה ילדים, בעלה והיא עזבו את קיבוץ צובה שבו התגוררו ללא עזרה כלכלית, כשהם עם חובות לקיבוץ שמימן את הלימודים. במאמץ לא פשוט, ועזרה מבעלה עם הילדים בבית, פורן הצליחה לייסד את הגוף המצליח ביותר למימוש זכויות רפואיות בישראל כיום. "פסברג היא ההוכחה שהדרך להצלחה כרוכה בעבודה קשה ולא במזל" מסבירה פורן "היא ניהלה את התאגיד ביד רמה עם כ-10,000 עובדים תחתיה, ושמרה לאורך השנים על שקיפות ונגישות לעובדים, מתוך תפיסה לפיה המשאב העיקרי בחברה הוא ההון האנושי, גישת ניהול שאני מאוד מחוברת אליה".